İkinci El Kamera Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Yeni yazımızda ikinci el kamera alırken hangi
unsurlara dikkat etmeniz gerektiği ile ilgili olarak bilgiler vereceğiz. İşte
konuya ilişkin ayrıntılar…
Dış görünüş
İkinci el kamera alırken ilk olarak kameranın
etrafına bakmanızı öneriyoruz. Kamerada herhangi bir çatlak, kırık, çizik kısım
olup olmadığına bakın. Eğer ürün size beyan edilenden farklı gözüküyorsa o
üründen uzak durum. Kullanılmış kameralarda çeşitli yıpranmalar olması
normaldir ancak bunların kabul edilebilir seviyede olması gerekir.
Teknik kontroller
Kameraya takılı olan lens eğer çıkarılabiliyorsa çıkartıp ayna hareketinin saniyenin 1/3’ü kadar denklanşör hızında düzgün olup olmadığını kontrol edin. Ardından maksimum denklanşör hızını seçiniz ve seri çekim moduna geçiniz. Deklanşör hareketinin bu doğrultuda düzgün ve sürekli olup olmadığını, garip bir sesin gelip gelmediğini test ediniz.
Lens kontrolü
Sizde bulunan, güvendiğiniz bir lensi kameraya takınız ve farklı enstantane hızı, diyafram açıklığı ve birkaç seçim daha yapıp doğru bir şekilde çalışıp çalışmadığını test ediniz. Ardından en dar diyafram açıklığı seçimi yapıp merceğin tamburundan aşağıya bakın ve alan derinliği ön izleme düğmesine basılı tutup diyafram kanatlarının düzgün olarak kapanıp kapanmadığını, açıklık açıklığın simetrik olup olmadığını ve düğmeyi bıraktığınız zaman kanatların takılmadan açılıp açılmadığını test edin. Eğer kamerada bir LCD ekran yer alıyorsa her şeyin iyi göründüğünden emin olmak üzere kontrol edin.
Denklanşör kontrolü
Kameranın denklanşör sayısını kontrol etmek için bilgisayardan yardım alın. Eğer denklanşör sayısı 50.000 veyahut daha az ise kameranın uzun bir ömrü anlamına gelmektedir.
Otomatik Odak Kontrolü
Otomatik odağı kontrol edebilmek için manuel olarak otomatik netleme noktası seçimi yapıp sonrasında geniş bir diyafram açıklığı seçip bir şeye odaklanarak birkaç fotoğraf çekimi yapın. Odaklamış olduğunuz nesnenin gerçekten odakta olup olmadığının kontrolünü gerçekleştirin.