Fotoğraftan Konum Bilgisini Kaldırma Yöntemi (iOS)

Fahri Gün 29 Oca 2020 Teknoloji 151  0

iOS cihazlarda konum bilgisini kaldırma yöntemine değiniyoruz. İçeriğimizi okuyarak kısa sürede öğrenebilirsiniz.

iPhone akıllı telefonlarda çekmiş olduğunuz fotoğraflar ve videolar konum bilgisi işlenerek kaydedilmekte. Bu durumda fotoğrafların ne zaman ve nerede çekildiği gözükebiliyor. Söz konusu bilgilerin tutuluyor olması bir yana, bir başka kişiye o materyali gönderdiğiniz zaman konum ve zaman bilgisi de gidiyor. Yani fotoğrafı paylaştığınız kişi o fotoğrafı ne zaman ve nerede çektiğinizi görebiliyor. Önemli bir gizlilik ihlaline neden olan bu sıkıntıyı çözebilmeniz ise basit. Yapmanız gereken şey fotoğraf ve video çekimlerinde konum bilgisini devre dışı hale getirmek.

All Photos Data

İlk olarak herhangi bir fotoğrafın veyahut videonun içerisine girip sol alttaki simgeye tıklayıp yeni seçenekleri açın. Sonrasında en üst kısımda yer alan Options içerisinden Location seçeneğini pasif hale getirin. Aynı kısımda All Photos Data seçeneğiyle tüm fotoğraflar için de aynı anda deaktif hale getirmeniz mümkündür. Eğer arayüzünün Türkçe ise Options yazısı yerine Ayarlar, Location yazısı yerine de konum yazar. Deaktif hale getirdiğiniz zaman artık medya dosyalarında konum takibi yapılmaz.Eğer işlemi yaparken telefonunuz hata verirse o halde cihazınızı yeniden başlatın. Böylece problem giderilecektir.
İkinci El Kamera Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler
AirPods veya AirPods Pro Suya Düşerse Yapılması Gerekenler
iPad Cihazı İkinci Monitör Olarak Kullanma Yöntemi
Faraday Çantası Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Yorum Yapmayı Unutmayın :)