Electron JS tanımına yer veriyor, Electron JS özelliklerine ilişkin bilinmesi gerekenlere değiniyoruz. İşte konuya ilişkin tüm ayrıntılar…
Uygulamaların tüm işletim sistemlerinde çalışabilmesi için mutlaka birkaç programlama dilinin kullanılması gerekmektedir. Web uygulaması ise internet tarayıcısı üzerinden internet erişimiyle erişilebilen uygulamalardır. Verilerin kişisel bilgisayar yerine sunucu üzerinde depolanması halidir.
Zamanla web uygulamaları kullanım alanı artmış ve bu alanla uğraşmakta olan geliştiricilerin sayısında da artış yaşanmıştır. Web uygulamalarının çatısını oluşturmakta olan temel bileşenler Javascript, CSS ve HTML’dir. Javascript özellikle web uygulamaların olmazsa olmazıdır. Web sayfasının dinamik hale gelmesini sağlayan ve kullanımını interaktif yapabilen programlama dilidir. Javascript için pek çok kütüphane ve framework ortaya çıkmıştır. Electron JS de onlardan biridir.
Geliştiricilerin HTML, CSS ve Javascript teknolojilerini geliştirebilecekleri çapraz platform olan bir editör uygulaması arayışı ile doğan Electron JS zamanla GitHub tarafından da desteklenmiştir. Günümüzde kullanılan uygulamaların büyük bir ölümü Elctron JS ile geliştirilmiştir. Bunlar arasında en çok bilinenler ; WhatsApp, Twitch, WordPress, Virtual Studio Code, Microsoft Teams’tır.
Elecron JS’nin, Chromium içerisinde gelen paketleri kullanabilmek dikkat çekici fonksiyonu iken Chromium üzerinde çalıştığından büyük oranda yer kaplaması ise bir dezavantajıdır.