Apple’ın meşhur mağazası App Store’da sahte Cuphead krizi meydana geldi. Mağazada yayımlanan sahte oyun para ile satılıyordu ve ayırt edilmesi neredeyse imkansız bir şekilde yerleştirilmişti.
Apple, App Store’da binlerce uygulama barındırıyor ve bunları yayımlamadan önce denetim altına alıyor. Fakat Cuphead gibi popüler bir oyun hakkında yapılan bu denetim hatası pes dedirtti.
App Store‘da bulunan 5 Dolar’a satılan Cuphead uygulamasının aslında sahte olduğu ortaya çıktı. PC sürümünden entegre edilmeye çalışılan sahte Cuphead, dışarıdan bakıldığında anlaşılamıyor. Ad ve geliştirici ismi olarak tamamiyle aynı olan, aynı zamanda ekran görüntülerine de yer verilen sayfada dikkat çekici unsur ise şuydu; Sayfada oyunun destek sayfası olarak studiomdhrgames.com gösterilmişti. Oysa bu oyunun resmi internet sayfası değildi. Öte yandan oyunu satın aldıktan sonra geliştiricisi StudioMDHR Entertainment Inc. yazıyordu ki bu da doğru sayılmazdı.
Bir süre sonra oyunun asıl sahibinin Twitter hesabından yaptığı açıklama ile gerçek açığa çıktı.
Oyunu indirip oynamaya çalıştığınızda da sorunlu olduğu çok açıktı. Dokunmatik için güzel tasarlanmamıştı ve pek çok hata barındırıyordu. Bunların sonucunda bu hileyi kimin yaptığı araştırıldı. studiomdhrgames.com alan adını kimin satın aldığına bakıldı ve sahte Cuphead’i ortaya çıkaran kişinin ad soyad bilgilerine, nereye oturduğun dair bilgilere erişildi.
Şimdi söz konusu siber suç ile ilgili işlemler yapılacak. Öte yandan uygulamanın App Store’dan da kaldırıldığını belirtelim. Fakat haberin başında da belirttiğim gibi Apple’ın yaptığı bu hata hoş karşılanmayacaktır.




