Windows 10’u USB Belleğe Kurma Yöntemi

Fahri Gün 10 Şub 2021 Bilgisayar 991  0

Bu içeriğimizde Windows 10 işletim sistemini nasıl USB belleğe kurabileceğiniz ile ilgili olarak bilgiler veriyoruz. İşte konuya ilişkin detaylar…


Windows 10 işletim sisteminin flaş bellek içerisinde yer alması size yazılımsal olarak pek çok kolaylık sağlayabilir. Özellikle sık seyahat ediyorsanız bu oldukça işe yarayabilir. Böylece kişisel uygulamalarınızın, parolalarınızın ve tercihlerinizin kayıt altında olduğu ufak bir cihaza sahip olmuş olursunuz.

Rufus


İşlemi uygulamak için ek bir uygulamaya ihtiyacınız var. Söz konusu uygulamanın ismi Rufus olup Rufus uygulamasını güvenilir kaynağı üzerinden indirmekle işe başlayın. Elbette bu programı ve yöntemi uygulayabilmek için USB belleğe ihtiyacınız var. Eğer elinizde zaten bir USB Bellek bulunuyorsa USB 3.0 teknolojisine sahip olmasına dikkat edin. Eğer USB 3.0 teknolojisi bulunmuyorsa yeni bellek almanız gerekecek ve bu bellekte 3.0 teknolojisi olmasına ve en az 32 GB depolama alanı olmasına özen gösterin. USB belleğe işletim sistemi kurabilmek için Windows ISO dosyasını indirmeniz gerekmekte olup geçerli bir CD key sahibi olmanızın gerektiğini de belirtelim. Hemen aşağıdaki rehberden bunu nasıl yapabileceğinizi öğrenebilirsiniz.


İşleme başlayalım:


İndirmiş olduğunuz Rufus programını çalıştırınız. Rufus programı için özel bir kurulum da gerekmeyecektir. Direkt olarak uygulamayı çalıştırabilirsiniz. Device kısmından kurulumun yapılacağı flaş belleği seçiniz ve Select kısmından indirdiğiniz Windows 10 ISO dosyasının seçimini yapınız.

İmage Option


Bu düzenlemeleri yapmanızın ardından Image Option sekmesinden Windows To Go seçeneğini seçiniz. Sürücünüzü bir depolama alanı olarak kullanmanıza imkan tanıyan bu ayar kurulum öncesi mutlaka seçili olmalı.
Partition Scheme sekmesine girerek MBR seçeneğine tıklayınız ve sonrasında Target System sekmesine girip BIOS seçeneğine basınız ve ayarları doğru olarak yaptığınızı kontrol ettikten sonra Start butonuna tıklayınız. İşlemin ardından USB sürücünüzü bilgisayarınızdan artık çıkarabilirsiniz ve istediğiniz bilgisayarda ön yükleme yapabilirsiniz. Eğer Windows’un kopyasını bir bilgisayarda kullanmak isterseniz o bilgisayarın BIOS bölümüne girip ön yükleme seçeneklerini USB belleğiniz üzerinden seçiniz.

Etiketler:
Low Level ve High Level Programlama Dilleri Arasındaki Farklar
Windows 11 Copilot özelliği otomatik olarak çalışması için tekrar teste alındı
Monster Markut M7 V6.2.4 incelemesi
Laptop Klavyesi Temizlemenin Püf Noktaları

Yorum Yapmayı Unutmayın :)