Oyun yapmak için kullanabileceğiniz üç ücretsiz oyun motoruna değiniyoruz. İşte konuya ilişkin detaylar…
Günümüzde video oyunu yapmak daha kolay bir hale geldi. Çeşitli oyun motorlarını kullanarak yeni oyun tasarlamak mümkün olup, ücretsiz olarak oyun tasarlanabilecek oyun motorları da bulunmaktadır.
Oyun yapmak her ne kadar karışık bir işlem gibi görünsede oyun motorları sayesinde karmaşık pek çok kodlamadan kurtuluyorsunuz. Bu özellikle yeni başlayan bir geliştirici için çok önemli bir fırsat olup, oyun yapmak için kullanabileceğiniz üç ücretsiz oyun motorunu sizler için sıraladık.
Unreal Engine
Büyük çaplı oyunların üretilmesi için sıklıkla kullanılan bir oyun motoru olup, bu oyun motoru ile Days Gone, Mass Effect 2 gibi popüler oyunlar geliştirilmiştir. Piyasadaki oldukça güçlü üç boyutlu oyun geliştirme araçlarını içerisinde barındırmaktadır.
Açık kaynak kodlu bir yazılım olan Unreal Engine oyun motorunun sürekli olarak geliştirilmesi sağlanmakta olup, hiç kod bilmeyen geliştiriciler için görsel tasarım araçları da sunmaktadır. C+++ programa dilini kullanmakta olan Unreal Engine, 3.000 Dolar kar sınırını aşan her oyunun gelirinden yüzde 5 komisyon almaktadır.
Unity
Günümüzde çok sayıda stüdyo ve indie oyun geliştiricisi tarafından yaygın olarak kullanılmakta olup, iki boyut ve üç boyut için farklı araçlara ve büyük tasarım kütüphanesine sahip. PC’den PlayStation 4’e kadar uzanan geniş platform desteğine sahip olup, çok fazla özelliği bulunuyor ve bu durum zaman zaman oyun motoru içerisinde adeta kaybolmanıza neden olabilir. Asıl odak noktası üç boyutlu oyunlar olan Unity oyun motoru ile yapılan Firewatch , Deus Ex: the Fall, Rust gibi oyunlar bulunuyor.
Armory
Yeni bir oyun motoru olup kullanıcıların dostu olan Haxe görsel programlama dilini kullanmaktadır. Böylece kod yazmadan görsel tasarım ağaçları oluşturup basit olarak oyun geliştirmeye imkan tanımaktadır. Açık kaynaklı olup yardımsever bir topluluğu bulunmaktadır. Özellikle oyun geliştirme kariyerine yeni bir adım atma sürecindeyseniz işinize yarayabilir. Aynı zamanda açık kaynak kodlu olmasının da önemli bir avantaj olduğunu belirtebiliriz.