Bu yazımızda mobil imzanın ne olduğuna değiniyor ve mobil imza hakkında genel olarak bazı bilgiler veriyoruz.
Günümüzde neredeyse her işlemi internet üzerinden gerçekleştirebilmek mümkün hale gelmiş durumda. Mobil imza da bu noktada önemli hizmet sunan fonksiyonlardan biridir. Mobil imza, resmi işlemlerinizde sanki ıslak imza atıyormuş gibi imza işlemi gerçekleştirebilmenizi sağlıyor. Böylece kimliğinizi kolayca ispat edebilmeniz, kamu işlemlerinde dahi işlemlerinizi rahatlıkla yapabilmeniz mümkün hale geliyor.
Mobil imzayı her vatandaş alabilmekte olup operatörlerin resmi internet siteleri, mobil uygulamaları veya fiziksel mağazalarından temin edilebilmektedir. Örneğin Turkcell kullanıcıları mobil imza aboneliği gerçekleştirmek için en yakın Turkcell mağazasına gidebilir veya Turkcell Dijital Operatör uygulamasını kullanabilir. Benzer durumlar diğer operatörler tarafından da gerçekleştirilebilmektedir.
Mobil İmza Ücretleri
Mobil imza ücretleri operatörden operatöre değişkenlik göstermektedir. Turkcell mobil imza servisi faturalı hatta sahip olanlar için ayda 10 TL olup faturasız hatlar için ise haftada 2,5 TL şeklindedir. Vodafone ve Türk Telekom ise bu imkanı daha uygun abonelik fiyatlarıyla sunmakta olup, Vodafone mobil imza servisi faturalı hatlar için 5 TL / ay, faturasız hatlar içni 1,5 TL hafta şeklindedir.
Türk Telekom operatörü şu an mevcut şartlar doğrultusunda mobil imza ücreti konusunda en makul operatör olarak gözükmekte olup faturalı hatlar için ayda 4,85 TL ödeyerek, faturasız hatlar için de yine ayda 4,85 TL ödeyerek mobil imza sahibi olabilirsiniz. Ancak elbette bu fiyat bilgilerinin zaman içerisinde değişiklik gösterebileceğini, güncel fiyatları takip etmek için operatörünüzün sitesine bakmanız gerektiğini de söylemeden geçmeyelim.