Komut İsteminin Devre Dışı Bırakılması Hatasının Çözümü

Fahri Gün 12 Ağu 2020 Bilgisayar 621  0

Yeni yazımızda komut isteminin devre dışı bırakılması sorununun nasıl çözülebileceği konusuna değiniyoruz. İşte ayrıntılar…

Dünyanın en çok kullanılan bilgisayar işletim sistemi olan Windows üzerinde komut istemi aygıtı pek çok fonksiyonu gerçekleştirmeye yaramaktadır. Komut isteminin yönetici tarafından devre dışı bırakılması hatası kullanıcıların karşısına sıklıkla çıkabilmektedir ve önemli bir sorundur. Çünkü komut istemi ekranı Windows işletim sisteminde kullanıcıların en önemli yardımcılarından biridir. Yazılan basit bir komutla pek çok sorunu çözebilir.

Komut isteminin devre dışı bırakılması hatası nasıl çözülür?

Komut isteminin yönetici tarafından devre dışı bırakıldığına dair hata çıkması endişe verici gibi gözüksede çözümü de basittir. Yapılacak olan birkaç ayar değişikliğiyle sorunu çözebilmek mümkündür. Komut isteminin yönetici tarafından devre dışı bırakıldığına yönelik bir hata çıkarsa komut istemine ulaşamazsınız ve bu sorunu çözebilmek için hızlıca harekete geçmeniz gerekir. Aşağıdaki yöntemleri uygulamanızı öneririz.

Çözüm yöntemi :

İlk olarak Kayıt Defteri Düzenleyicisi bölümünü açınız. Kayıt bölümünü açmak için Windows + R klavye tuş kombinasyonunu kullanınız. Ardından Çalıştır ekranına girip regedit yazın ve Tamam butonuna tıklayın. Karşınıza çıkacak olan kullanıcı hesabı denetimi ekranında da onay veriniz. Ardından HKEY_CURRENT_USER \ Software \ Policies \ Microsoft \ Windows \ System klasörünü açıp DisableCMD dosyasını açınız. System klasörünü bulamazsanız klasörü kendiniz oluşturabilirsiniz. Ardından veri değerini 0 olarak girip Tamam butonuna tıklayarak onaylayınız. Böylece sorun çözülmüş olacak ve komut istemini sorunsuz bir şekilde açabileceksiniz.


GPEDIT Yöntemi:

Eğer yukarıdaki yöntem işe yaramadıysa bu sefer farklı bir yöntem deneyeceğiz. Yine ilk olarak Windows + R klavye tuş kombinasyonu ile Çalıştır yazıp Çalıştır bölümüne girdikten sonra Çalıştır ekranı içerisine gpedit.msc yazıp Tamam butonuna tıklayın. Ardından açılan bölümden Kullanıcı Yapılandırması / Yönetim Şablonları / Sistem klasörünü açınız ve Komut İstemi’ne erişimi engelle seçeneğine girip Devre Dışı Bırakıldı seçeneğine tıklayın ve devre dışı bıraktıktan sonra Uygula butonuna tıklayıp ekranı kapatın. Uyguladığı iki yönteme rağmen hala sorunu çözülmeyen kullanıcılar varsa aşağıdaki yorum kısmından bize bildirimde bulunabilir.
Etiketler:
Low Level ve High Level Programlama Dilleri Arasındaki Farklar
Windows 11 Copilot özelliği otomatik olarak çalışması için tekrar teste alındı
Monster Markut M7 V6.2.4 incelemesi
Laptop Klavyesi Temizlemenin Püf Noktaları

Yorum Yapmayı Unutmayın :)