Yeni içeriğimizde kodlama bilgisine sahip olmadan da kullanabileceğiniz 5 oyun yapma yazılımına değineceğiz. İşte o programlar…
Her ne kadar kodlama öğrenmek başlı başına bir meslek olsada ve bu yüzden son derece önemli olsada günümüzde teknolojinin yoğun gelişimi ile beraber kodlama bilgisine sahip olmadan da kullanılabilecek oyun yapma programları çıktı. Pek çok geliştirici herhangi bir kodlama bilmeden bu programları kullanarak işlevlerini gerçekleştiriyor .Peki kodlama bilgisine sahip olmadan kullanılabilecek olan programlar hangileri? Yazımızda sizler için 5 program derledik.
Unreal Engine
En fazla kullanılan oyun yapma programlarından biridir. Her ne kadar temelinde kodlama bilgisi yatıyor olsada günümüzde kodlama bilgisine sahip olmadan da pek çok oyun yapabilmeye imkan tanımaktadır. Blueprints isimli görsel tasarım sistemine sahip olan Unreal Engine, yalnızca kodlamayla eklenebilecek özelliklerin bile kodlama yapmadan eklenebilmesine imkan tanıyor.
Unity
En fazla tanınan oyun motorlarından biridir. Kod bilenler de kod bilmeyenler de Unity aracılığıyla oyun geliştirebilir. Unity hem 2D hem 3D oyunlar yapabilmeye imkan tanımaktadır. Visual Scripting teknolojisi bulunan Unity böylece kod yazma bilgisi olmadan oyun yapma imkanı tanımakta olup görsel tasarım araçlarına yer vermesi de onu bir adım ön plana çıkarıyor. Ancak Unity’nin pek çok özelliğinden yararlanabilmek için belli ücretler ödemek gerektiğini de ifade edelim.
Armory
Açık kaynak kodlu olan, 2019 yılında piyasaya sürülen bir oyun yapma programıdır. Yeni olması yeni nesil olmasını da beraberinde getirmektedir. Haxe görsel programlama dili bulunan Armory, kullanıcı dostu bir yapıya sahiptir. Oyun geliştirme kariyeri hususunda önemli bir adım atmak isteyenler ve üç boyutlu oyunlar geliştirmek isteyenler için tercih edilebilecek seçeneklerden biridir.
CopperCube
Herhangi bir kod yazma bilgisine sahip olmadan iki boyutlu ve üç boyutlu oyun geliştirmek isteyenler için kullanılabilecek olan CopperCube programı 2D ve 3D olarak oyun geliştirmeye imkan tanımaktadır. Aynı zamanda oyunları PC, IOS, Android gibi platformlara kolayca aktarabilmeyi sağlamaktadır. Böylece birden fazla cihazla çalışmanız gerektiğinde kolaylık sağlamaktadır. CopperCube programını özellikle geliştirme işlerine yeni başlayan geliştiricilerin epey yaygın olarak kullandığını belirtelim.
Godot
Sunduğu tamamen ücretsiz kullanım imkanıyla diğer programlardan ayrılan Godot yazılımını herhangi bir ücret ödemeden sorunsuzca kullanabiliyorsunuz. Aynı zamanda kazanç üzerinden pay da talep etmeyen Godot, kolay ve şık gözüken bir arayüze de sahip olup sıfır kod bilgisi ile oyun geliştirmeye imkan tanımaktadır. Bu bağlamda değerlendirmeye alınması gereken oyun motorlarındandır.