Instagram Görüldü Bilgisini Kapatma Yöntemleri

Fahri Gün 06 Mar 2024 İnternet 93  0

Meşhur sosyal medya mecralarından Instagram’da görüldü bilgisini kapatmanın nasıl yapıldığına ilişkin olarak bilinmesi gereken temel bilgilere yer veriyoruz.

Instagram üzerindeki görüldü bilgisi, hikayelerinizin kimler tarafından görüldüğünü bildiren bir özelliktir ancak bu özelliği aktif hale getirdiğiniz zaman aynı şekilde siz de bir hikayeye baktığınızda diğer hesaplar hekayelerine baktığınızı görebilir. Bu nedenle kullanıcılar Instagram üzerinde görüldü bilgisini kapatabilmektedir. Söz konusu özellik sadece hikayeler üzerinde değil mesajlarda da geçerlidir. Yazımızda ikisine de değineceğiz.

Instagram Görüldü Bilgisi Nasıl Kapatılır?

İlk olarak Instagram uygulamanızı çalıştırınız ve ardından sağ üst köşede bulunmakta olan Ek Seçenekler simgesine dokununuz. Listelenen seçenekler arasından Ayarlar ve Gizlilik butonuna dokununuz. Mesajlar ve Hikaye Yanıtları’na dokunup, ardından Okundu Bilgisini Göster butonuna dokununuz ve Okundu Bilgisi seçeneğini deaktif hale getiriniz.

Instagram’da sohbetlerde okundu bilgisini kapatma yöntemi:

İlk olarak Instagram uygulamanızı açınız ve ardından ekranı sola doğru kaydırınız ve Mesajlar kısmına geçiniz. Görüldü bilgisini kapatmak istediğiniz sohbetin üzerine dokununuz. Ekranın üst kısmında bulunmakta olan kişinin adına dokunup, sonrasında da Gizlilik ve Emniyet butonuna dokununuz. Ardından Okundu Bilgisi seçeneğini devre dışı hale getirerek işleminizi tamamlayabilirsiniz. Bunun dışında kaybolan mesaj modu zaten aktif durumda ise okundu bilgisinin devre dışı olsa bile gönderileceğini belirtelim. Yani kaybolan mesaj modunu kapalı hale getirmeyi unutmamanız gerekiyor.

Google’ın Telefon Dinlemesi Yapmasını Engelleme Yöntemi
Google Haritalar’da Evi Bulanıklaştırma Rehberi
Google Chrome Gizli Sekmelerine Parmak İzi Kilidi Ekleme Rehberi
Video Boyutu Küçültme Rehberi

Yorum Yapmayı Unutmayın :)