Game Builder Garage İncelemesi

Fahri Gün 18 Ağu 2021 Oyun 435  0

Bu içeriğimizde Game Builder Garage yapımını masaya yatırıyoruz. İşte oyuna dair bilmeniz gerekenler…

Nintendo tarafından geliştirilen ve yayınlanan video oyunu Game Builder Garage, oyun yapma temasına sahip bir yapım olup, oyun yapmak hususunda kodlamadan ziyade mantığını öğretmeye odaklanan, mini oyunlar yapmanıza imkan tanıyan zihin açıcı, eğitici bir yapımdır.

Kendi içerisinde bir oyun oluşturma motoruna sahip olan yapım, programlama dilini bilmeden oyun yapma mantığını sunuyor. Serbest oluşturma modunu açtığınız zaman büyük bir boşluk ile karşılaştığınız oyunda 2D veya 3D platformlar inşa etmenize imkan tanınmaktadır. 2D platform oyunu yapacaksanız karakterin ileri veya geri hareket edebilmesi için input menüsünden sol analog tuşunu karakterin üzerindeki ileri geri kısmına bağlamanız yeterli olup, 3D oyun yapacaksanız da objelerle iletişime geçme, yukarı aşağı hareket etme gibi tuşları atamanız gerekiyor.

İki bölüme ayrılan oyunda ilk bölümde oyunun ana dinamikleri ve nodonları öğreniyorsunuz. Bunun için eğitim kısmı bulunuyor. Eğitim kısmı yedi bölüm boyunca devam etmekte. Her eğitim bölümünde de farklı bir oyun tasarlamaktasınız. Oyunlarda iki oyuncunun karşı karşıya geldiği arena modu bulunmakta. Farklı oyunları da eğitim kısmına dahil ederek nodonların kullanılabilmesine imkan tanıyor.  Nodonlar arasında bağlantı kurma, obje oluşturma, karakter ekleme gibi konularda eğitimler alıyorsunuz. İlk oyunda beş altı kadar Nodon kullanabilirken son oyunda iki üç düzine nodon kullanıp, bu nodonlar arasındaki bağlantıyı gerçekleştiriyorsunuz. Eğitim kısmı biraz fazla diyaloğa sahip olduğundan bir süre sonra kabak tadı verebilsede gayet iyi iş çıkarıyor. İlk dersi bitirdikten sonra programlama modu açılmakta ve oyun sizi serbest bırakmakta. Bu noktadan sonra nodonları tek tek oyun alanına dahil edebilir ve oyunun mantığını çözmek için çaba sarfedebilirsiniz.

Oyuncu düzenleme bölümü ise dört kısma ayrılmış olup, input kısmında buton ayarlamaları, karakter kontrolü gibi fonksiyonları yerine getiriyorsunuz. Output kısmı ise oyun alanına ekleyeceğiniz özellikleri değiştirmenize imkan tanımakta. Yani oyunun sona ermesi, tekrarlanması, müzik eklenmesi, yer çekiminin eklenmesi veya kaldırılması gibi fonksiyonları yerine getirmektedir.  Object kısmı ise genel itibariyle oyuna eklenecek tüm objeleri kapsıyor.

Oyunda eklenen tüm özelliklere Nodon ismi verilmekte. Her bir nodonun farklı bir fonksiyonu bulunmakta olup, düzenleme kısmında çok Nodon olduğu için bir süre sonra her birinin ayrı bir görselliğe sahip olması önem teşkil ediyor.

Nintendo Online aboneliğiniz olduğu taktirde yaptığınız oyunları Nintendo sunucusuna yükleyebilir veya başka oyuncularca üretilen içerikleri indirebilirsiniz. Oyundaki karakter ve araç takımı sayısı ise biraz yetersiz seviyede.

Sonuç olarak oyun yapmayı denemek isteyenler için gayet keyifli bir tecrübe. Aynı zamanda eğitici yanları sayesinde öne çıkan bir yapım. Nintendo eliyle gelmesi de sağlam bir platform hissini sunuyor.

Etiketler:
Just Cause 4 Reloaded Epic’te 10 TL’ye İndi !
Bloody Spell Tarihi Bir İndirim Kampanyasına Girdi
Thief Simulator Steam’de Yüzde 90 İndirime Girdi!
Nier Automata Oyununa Yüzde 60 İndirim Geldi

Yorum Yapmayı Unutmayın :)