İçeriğimizde BlueStacks’ın ne anlama geldiğine yer veriyor, BlueStacks ile ilgili olarak bilinmesi gereken temel unsurlara değiniyoruz.
Günümüzde mobil oyunları bilgisayar aracılığıyla oynamaya imkan tanımakta olan en önemli emülatör yazılımlarından biri olarak hizmet gösteren BlueStack, bilgisayarlar üzerinden Android ve iOS uygulamalarını çalıştırmaya yarayan bir yazılımdır.
BlueStacks emülatörünün kütüphanesi içerisinde adeta milyonlarca oyun yer almakta olup, bunlar arasından dilediğinizi seçip oynayabiliyorsunuz. Bu bağlamda sağladığı özellikler bakımından dikkat çeken BlueStacks aynı zamanda resmi sitesi üzerinden ücretsiz olarak indirilebiliyor.
BlueStacks uygulamasını çalıştırdığınız zaman ilk olarak bir süre reklam gösterilecek olup, reklam yaklaşık 30 saniyede sona ermektedir. Ardından uygulama ana ekranı sizi karşılamaktadır ve eklemiş olduğunuz bir uygulama var ise simge hainde gözükmektedir. Uygulama havuzu içerisinden oyunları bulup indirebilir ve oynamaya başlayabilirsiniz.
BlueStacks bulunan bilgisayarlarda AMD ve Intel işlemcilerde sanallaştırmayı etkin hale getirerek çok daha iyi bir performans elde etmek de mümkün olmaktadır. AMD ve Intel işlemcilerde donanım sanallaştırması BIOS aracılığıyla yapılmaktadır. Bunun için ilk olarak BIOS ekranına giriniz. Ardından “CPU Settings” kısmından ilerleyiniz ve sonrasında “Advanced CPU Settings” sekmesine giriniz. Ardından SVM Mode” ayarını “Enabled” olarak değiştirip etkin hale getiriniz ve BIOS üzerinde yaptığınız değişikliği kaydedip çıkınız. Böylece artık 64 bit BlueStacks sürümünü yükleyip daha yüksek performans elde edebilirsiniz. Bu işlemi uyguladığınız zaman yaklaşık 5 kat daha hızlı çalıştığını göreceksiniz.
Android oyunları bilgisayar üzerinde klavye ve fare yardımıyla, aynı zamanda yüksek kare hızlarıyla akıcı olarak oynayabilmek adına büyük bir nimet olan BlueStacks’ı denemediyseniz deneyebilir, mobil oyunları bilgisayar üzerinde oynama keyfine erişebilirsiniz.