Batman vs Superman Eleştiri
Marvel’in elinde bulundurduğu zirveyi paylaşabilmek için elinden geleni esirgemeyen Warner Bros stüdyoları, herkesin uzun süredir beklediği bir filmi bizlerle buluşturdu. Süer kahramanların birbiri ile olan çekişmelerinin sahneye yansıtılması sanatının arttığı günümüzde, Warner Bros da bu akımdan etkilendi e ortaya Batman vs Superman çıktı. Dediğimiz gibi uzun bir süre beklediğimiz bir filmdi ve beklentilerimiz çok yüksekti. Ancak film çok uzun bir süreç olan kahramanların hayatlarını iki buçuk saat gibi kısıtlı bir süre içerinde ermeye çalışınca olaylar biraz karmaşık bir hal aldı. Normalde birçok filme konu olabilecek bir olayın, tek bir olayda işlenmeye çalışılması olayları karmaşık hale getirmiş ancak ne kadar karmaşık bir kurgu yapılmış olsa da alışılmışın dışında bir adım da atılmamış değil. Normal süper kahraman filmlerinde karşılaştığımız ve izleyiciyi sıkan kahramanın hayat hikâyesi ile bu filmde karşılaşmıyoruz. Filmde sadece süper kahramanların şuan ki hikâyesini ve neler olacağı hakkında görüşleri izliyoruz; bu da film ne kadar karmaşık olsa da izleme zevki sunuyor.
Filmin açılışındaki abartı jenerik, yönetmen Zack Snyder’ın aşırı operatik ve stilize yaklaşımı ile sıkıcı bir sahne izlememize neden oluyor. Süper kahraman filmlerinin çoğunda rastlanan sahnelerden biri olan bu jenerikte ise Bruce Wayne’in anne ve babasının ölümü anlatılıyor. Tıpkı Spider-Man filminde olduğu gibi konuya giriş yapabilmek için bu olaylar zinciri kullanılıyor. Neyse ki, bu sahne çok uzun sürmüyor ve eski filmlerin bir fragmanını izlemiş olmuyoruz. Oyunculuğu ile sevilen biri olan Ben Affleck, Batman vs Superman’ın Batman rolüne oldukça uyum sağlamış ve role bürünmeyi bilmiş. Batman, kötü adamlar ile yaptığı savaşlar sonucunda bitkin düşmüş gibi gözüküyor ancak gözleri önünde eriyip giden Metropolis’i Superman’in elinden kurtaramayacak kadar değil. Filmin yönetmeni izleyicileri öyle bir moda sokuyor ki, sanki şehri kurtarmaya çalışan Batman yerinde biz varız ve her adımı biz atıyoruz. Bir zamandan sonra tamamen Batman’in ruh haline bürünebilip, onun düşüncelerini okuyabiliyoruz. Daha önceki filmlerde Superman’in dünyayı kurtarmak için gelen bir tanrı olduğuna inanılıyordu ancak bu filmde Batman Superman’in olağanüstü güçleri ile dünyayı yok edebileceğini görüyor ve buna karşı çıkıyor. Ne kadar ilginç bir yaklaşım gibi dursa da, filmde öyle bir ideoloji oluşturuluyor ki sanki insan ve tanrının savaşına tanık oluyoruz. Yani çoğu süper kahraman filmlerinde olduğu gibi bu filmde de mitolojik ögeler ile harmanlanmış bir ideoloji karşımıza çıkıyor.
filme henüz gitmedim ama merakla bekliyorum mutlaka gitmek isterim acaba batman mi ? Superman mi ? Sizin için hangisi fovari benim fovarim Batman