Akıllı Telefonunuzu Virüslerden Korumak İçin Yöntemler

Fahri Gün 18 Ağu 2017 Mobil 1.135  0

Akıllı telefonunuzu virüslere karşı koruyabilmeniz için kritik bilgiler veriyoruz.

Dünya üzerinde pek çok insan akıllı telefon sahibi ancak akıllı telefonları bilinçli bir şekilde kullananların sayısı epey az. Oysa akıllı telefonları virüslere karşı korumanız diğer cihazları korumanızdan çok daha önemli. Çünkü akıllı telefonlarımız hep yanımızda ve önemli kişisel bilgilerimiz içerisinde yer almakta.

Virüs Koruması

Akıllı telefonumuzu virüslerden koruyabilmek için ilk olarak bir virüs programı eklemekle işe baylayalım. Bunun için akıllı telefonunuzun marketinden bir antivirüs programı indirip kuralım. Ancak her antivirüs programı olmaz. Güvenilir güçlü antivirüs programlarını kurmaya özen gösterin. Hem ücretli hem ücretsiz antivirüs programları bulunmaktadır. Benim size tavsiyem ücretli bir antivirüs programı kullanmanız daha iyi olur ancak bütçeniz yok ise ücretsiz bir antivirüs programı da indirip kurabilirsiniz. Örneğin Avast’ın güzel bir ücretsiz antivirüs programı var onu kullanabilirsiniz.

Bilinmeyen Kaynaklar

Bilinmeyen kaynaklardan dosya indirmeyi sonlandırın. Google Play Store ve onun gibi güvenilir mağazalar haricindeki kaynaklardan dosya indirmemeye çalışın. Hatta mümkünse Google Play Store gibi mağazalardan da pek uygulama indirmeyin. Çünkü bu mağazalarda da uygulama sayısı o kadar arttı ki ve uygulamalar o kadar çabuk güncelleme alıyor ki her uygulamayı denetlemek çok zorlaştı. Hatta sık sık Google Play Store gibi mağazalardan indirilen bazı uygulamalarda da virüs çıktığına dair haberlere rastlıyoruz. Bu doğrultuda yalnızca güvenilir uygulamaları indirin. Bunun için hem kullanıcı yorumlarını inceleyip hem de uygulamanın izinlerini gözden geçirin. Özellikle ücretsiz uygulamalar pazarlama yapıp gelir elde etmek için sizin kişisel bilgilerinizi başkalarına rahatlıkla satabilir. Bunu güvenilir sandığınız uygulamalar bile yapabilir. Hatta Facebook’un bunu yaptığına dair pek çok haber çıktı ve maalesef gerçeklik payı da yüksek. Gizliliğinizi ihlal edeceğinizi düşündüğünüz bir uygulamayı indirmekten kaçının.

Uygulama Denetimi

Bazen akıllı telefonu özellikle yeni satın aldıysanız pek çok varsayılan uygulama bulunduğunu görürsünüz. Her varsayılan uygulama güvenlidir anlamına gelmez. İhtiyacınız olmayan uygulamayı cihazınızdan kaldırın veya kaldıramıyorsanız da devre dışı bırakın.

İnternete Girerken Dikkat

Akıllı telefondan internete girmeyi seviyorsanız maalesef bu konuda da bir sınırlama yapmanız lazım. Telefondan internet sitelerine girmek özellikle iyi bir antivirüs programınız yoksa çok tehlikelidir. İnternet ortamında çok sayıda virüs bulunmaktadır ve cihazlara çok kolay sızabilmektelerdir. Bu yüzden yalnızca güvenli internet sitelerini gezmenizi öneririz.

Özgürlük Veya Asayiş

Sonuç olarak telefonunuzu ya çok özgür olarak kullanıp risk almanız, yada güvenli bir şekilde kullanıp özgür bir telefon kullanımından feragat etmeniz gerekiyor. Cihazınızı çok özgür yani yukarıda ifade ettiğimiz maddelere uymadan kullanıyorsanız telefonunuza zararlı yazılım bulaşması olasıdır. Ancak virüs girmesini istemiyorsanız akıllı telefonunuzun pek çok güzel özelliğinden de feragat etmeniz gerekir. Tercih sizin :).

WhatsApp Sohbet Kilitleme Rehberi
Hoparlör Temizliği Yapma Rehberi
iPhone Ekran Mesafesi Özelliğinin Aktifleştirilmesi Rehberi
Ödemeli Arama Yapma Rehberi

Yorum Yapmayı Unutmayın :)